Het meest sterkste wapen

Het meest sterkste wapen

Wij kennen het verhaal uit de biografie van de Profeet (SallAllahu Alayhi wa Selam) allemaal wel. Toen de Profeet aan het bidden was voor de Qa’bah terwijl Abu Jahl en enkele ongelovigen van Quraysh met het idee kwamen om de ingewanden van een kameel over hem heen te gieten. Ze wachtte totdat hij in de Sujood (geknield) zat en hadden vervolgens deze stinkende ingewanden op zijn hoofd gegooid. Dit gebeurde in de beginfase van de Openbaring. De Moslims waren destijds zwak, dus omstanders zoals Abdullah ibn Masud, Bilal en Khabbab konden niets tegen deze meute van Quraysh beginnen. Het was hun vurige wenst om hem te hulp te schieten maar dit lag buiten hun macht.

Het was de dochter van de Profeet, Fatima Zahraa, die huilend naar hem toe snelde en deze ingewanden van zijn hoofd begon af te vegen. Terwijl ze de lachende bende van repliek diende. Kijk wat een heldhaftigheid van deze heldin, ze was maar zes of zeven jaar oud. Ze had niemand die haar bij kon staan, maar ze toonde hier ware onbevreesde heldinnen gedrag. Hoe kan het ook anders, we hebben het hier immers over het nobele nageslacht van de Profeet. Fatimah Zahraa heeft als klein kind veel meegemaakt met haar vader, ze had haar moeder op jonge leeftijd verloren, en ze heeft de vervolging van Quraysh samen met haar vader moeten ondergaan. Stel je ook eens voor hoeveel pijn dit deed bij de Profeet. Een man kan veel incasseren, maar tegenover zijn eigen kinderen vernederd worden is erg pijnlijk. Niemand wil dat zijn kinderen hem in zo een situatie zien.

Dus toen de Profeet (SallAllahu Alayhi wa Selam) zijn hoofd ophief maakte hij een smeekbede tegen hen. Hij smeekte Allah vurig en zei “Oh Allah reken af met Abu Jahl, Utba ibn Rabi’aa, Shaiba ibn Rabi’aa, Al-Walid ibn Utba, Umaiya ibn Khalaf en Uqba ibn Al-Mu’it.” Hij noemde in totaal zeven namen op die allemaal medeplichtig waren en samen stonden te lachen en te spotten.

En Allah heeft inderdaad met hen afgerekend. Ze werden allemaal gedood tijdens de eerste grote veldslag die de Moslims hebben gestreden tegen de ongelovigen van Mekka: de slag van Badr. De smeekbede van de Profeet werd verhoord. Want het sterkste wapen op deze wereld bezit de Moslim, zelfs in zijn meest zwakke periode. Namelijk de smeekbede (dua), geen enkele wapen kan hier tegenop. Maar nu de vraag, hoe lang zat er tussen de smeekbede van de Profeet en de slag van Badr? De periode tussen zijn smeekbede en de slag van Badr, waarin zij gedood werden, is tien jaar of meer! In die tussentijd heeft de Profeet en hebben de rest van de Moslims tien jaar geduldig allerlei hevige onderdrukkingen, martelingen en vervolgingen moeten doorstaan in Mekka.

Wij leren hieruit dat wij geduldig moeten zijn, en dat de belofte van Allah waarheid is. Als Allah de smeekbede van de Profeet na tien jaar heeft verhoord, de meest nobele en geëerde Profeet. Als Allah pas na tien jaar wraak heeft genomen voor de misdaden tegen de beste gelovigen en de beste Profeet die de mensheid heeft gekend, hoe zit het dan met ons? Zoals de Profeet geduldig bleef wachten op zijn smeekbede, moeten wij ook geduldig wachten op onze smeekbeden en de hoop niet opgeven. Wij moeten beseffen dat wij het sterkste wapen bezitten op de wereld. Maar zoals Allah de eerste generatie van deze Ummah beproefd heeft met vervolgingen en onderdrukkingen, zo zullen wij beproeft worden. Wij moeten leren van hun geduld, zij bleven het onrecht van hun eigen bloedverwanten geduldig verdragen. Zij gaven de hoop niet op, totdat de belofte van Allah werd vervuld. Zo moeten wij ook standvastig zijn en op Allah blijven vertrouwen.

Jullie broeders vanuit Bilaad As-Shaam

3 comments

  • Helaas lijken de smeekbedes tegenwoordig vaak vervangen te zijn door kalashnikov’s waarmee onder anderen broeder Ahmed Merabet wordt afgeslacht. Werken Allah’s afrekeningen niet meer vraag ik me dan af. Of zijn de dader van “Parijs” geen echte moslims?

  • Gisteren een opbouwend commentaar hier gepost, maar is verdwenen. Blijkbaar is enige kritiek niet gewenst hier? Jammer, zo bevestig je vooroordelen alleen maar.

  • Ahmed Merabet was niet het doel van die aanslag, dus spreek niet over hem alsof de aanslag doelgericht tegen hem werd uitgevoerd; het doel was de redacteurs van Charlie Hebdo. En het moge verder duidelijk zijn waarom dit doel werd uitgekozen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s